Rossignol - colectia 2008/2009

26 October 2008, alexosu

Rossignol a trecut printr-un rebranding in ultima vreme, parca pentru a marca iesirea de sub umbrela Quicksilver. Vechiul logo s-a intors, dar sa vedem ce se intampla cu noile schiuri.

Backcoutry & Freestyle

In tabara Rossignol noutatea e clara: gama S, anuntata cu surle si trambite si care plaseaza Rossignol in competitie directa cu branduri independente gen Armada, Movement sau 4front. S vine de la Sin si curpinde 7 modele (evident, nu?) cu destinatii clare: park sau backcountry. Deci scandal :). Vedeta e modelul S7, care vine cu camber inversat si profil progresiv in “traditia” unor modele gen Armada ARG sau JJ, K2 HellBent etc. Mult mai uman si ceva mai versatil se anunta S6, dezvoltat impreuna cu Candide Thovex si Mike Hopkins.

Freeride

O alta noutate este sistemul Dual Camber pe care Rossignol il foloseste la doua dintre modelele Bandit. Am mai scris aici despre povestea asta. Ideea e ca prin acest sistem ai din nou doua schiuri intr-unul singur: unul pentru powder epic (schiul are camber inversat) si unul pentru partii civilizate (camber normal). Dimensiunile sunt 140-108-120 pentru Bandit DC 108 si 130-95-115 pentru Bandit DC 95. Exista si modele fara Dual Camber - Bandit 94 Respect, Bandit SC 80 si Bandit B78 Respect (pentru ski-randonee or smth).

All-mountain

Gama all-mountain este tot Zenith, unde vedeta este noul Z15 Mutix. Gama e lunga si destul de cuprinzatoare. Cam orice schior ar trebui sa isi gaseasca un schi de partie. Z15 ar fi un schi foarte cool, daca nu ar fi si Mutix. Sistemul care ar trebui sa te ajute sa ai un schi cu doua tipuri de radius e destul de greu de folosit, mai ales cand e foarte frig… Deci iarna, cum ar veni. Respect pentru oamenii care se descurca.

Race & Carve

In zona carverelor foarte performante, Rossi vine cu cele doua linii foarte cunoscute si apreciate: Radical si X-Fight. Despre noul 8S am scris in primavara un scurt review. Lucrurile sunt destul de clare - modele foarte performante, care cer viteze mari si ofera in schimb senzatii si control excelente. In gama X-Fight avem si 3 modele Mutix - recomandam evitarea lor :).

Ladys…

Rossignol e brandul cu cea mai buna linie dedicata femeilor. Lista de modele e impresionant de lunga. Pe langa miscarea de marketing evidenta, oamenii au investit foarte mult in dezvoltarea unor schiuri speciale pentru femei - mai usoare si mai manevrabile. Cu exceptia modelelor de race, Rossignol are o alternativa pentru femei la aproape toate modelele barbatesti.

  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!

Comentezi?? Comenteaza!!

Un Raspuns la “Rossignol - colectia 2008/2009”

  1. Noutati pe derdelus.ro « Camp minat on 28 October 2008 10:15 am

    [...] derdelus.ro a inceput sa se apropie de ritmul de sezon. Am publicat cate ceva despre noile colectii Rossi, Elan, Fischer, un scurt articol despre prima etapa de Cupa Mondiala dar si un articol cu totul [...]

Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.