0
Vote

Alex's bio

5 October 2007, by absinth

Alex, pentru prieteni si apropiati - Alexosu.

Schiez de la 6 ani, am inceput pe o pereche de Reghin Pitic din lemn, cu legaturi pe baza de curele, in gradina bunicilor din Ardeal. In anul urmator am trecut la schiuri din “fibra” Fischer si clapari Caber pe partia mica din Paraul Rece, intr-o grupa de cativa plozi condusi de un monitor batran si simpatic.

Am luat lectii 3 saptamani, cate una in 3 ani diferiti, ultima in iarna 90-91. Au urmat cativa ani de cautari, care au luat sfarsit cand pe la 11-12 ani am ajuns pentru prima data in Sinaia. Acolo a inceput, de fapt, schiul adevarat.Progresul meu in materie de schi se bazeaza pe furat. De pe la oricine mi s-a parut ca se da mai bine decat mine, fara prejudecati.

Cu exceptia primilor ani, am schiat numai pe Volkl, pana la Unlimited AC4, cu trecere prin multe P-uri si Vertigo Motion, schiul cu care am schimbat tehnica old-school pe carve. In momentul asta asteapta pentru a fi pregatite de noul sezon 2 perechi de schiuri - Volkl Unlimited AC4 si, eventual, vechile Volkl Vertigo Motion - pe care le pastrez pentru zile cu zapada putina. Probabil nu ma voi opri aici.

The Skulls III film

Update: Se adauga la arsenal o pereche de Volkl Mantra cu legatura The Duke.

Update2: Mai punem pe lista una pereche Armada ANT Pro cu Tyrolia Peak 12 (review-ul va urma curand).

Locul in care imi place cel mai mult sa ma dau este Sinaia, intre 2000 si 1400, pe oricare dintre cele 5.700.343 de variante. Pe la “ei”, am mai schiat in Serre-Chevalier + Cortina (hey, who remebers the 90’s, anyway?), St. Anton si Val D’Isere (lista deschisa, evident). Visez sa ajung in Jackson Hole sau Alaska. Zapada ideala e aia mare (bine, se accepta si foarte mare) si proaspat ninsa. Asta nu m-a oprit sa particip la Red Bull Ultra Cross. Sau la ultimile 3 4 editii de Malin.

Spre deosebire de Bogdan, lista mea de accidentari e scurta si nesemnificativa. Prima si cea mai grava a fost o cazatura soldata cu o entorsa si intindere de ligamente la genunchiul stang. Si nu m-ar deranja deloc daca ar ramane exact asa cum e acum.

Citat favorit: “We are skiing geeks here. We love skiing, we live for it… sorry to say, for 99% of the people out there it is just an activity. We are the 1%’ers, the (skiing) lunatic fringe. Live with it”


  • TwitThis
  • Google
  • Facebook
  • LinkedIn
  • MySpace
  • E-mail this story to a friend!
  • Print this article!
Concurs BCA & WIntermag

    Comentezi?? Comenteaza!!

    11 Raspunsuri la “Alex's bio”

    1. cristi on 7 January 2008 1:53 am

      salutare….acum sincer nu cred ca isi are locul aici comentariul acesta(numai aici stiu sa il pun)..dar il stergi tu dupa ce il citesti:)……e misto situl dar e o mare problema:nu reusesc sa postez nimic deoarece mi se pare foarte complicat acest tip de forum(daca asta o fi) cu word press asta….poate ma dezmeticesti si pe mine
      mersi anticipat

    2. alexosu on 7 January 2008 10:01 am

      Nu sterg, man, de ce sa sterg? Lasa-l aici.
      Pai nu poti sa postezi pentru ca site-ul asta nu e forum. Dar vom rezolva problema asta curand. Pana atunci, daca e ceva de postat, da-ne pe mail si ne ocupam noi. Sau daca ai ceva de comentat la ce s-a postat deja, feel free.

    3. saQe on 27 March 2009 12:17 pm

      Bai da urat te-ai mai uitat azi la mine pe stirbei voda!!!!
      ptiu… ca asa mi-ai stricat dimineatza… incrancenatule
      am sunat pana in Austria sa intreb ce masina ai.. sa nu fi fost vreo greseala de vizualizare

      :)

    4. alexosu on 27 March 2009 12:20 pm

      Deci… ce sa mai zic. Veneam de la administratia financiara si mergeam catre munca. Iar privirea nu era urata, ci nedumerita. Ceva de genul “cred ca o stiu de undeva, dar daca o confund si ma bag in seama o sa creada altceva”.
      Na… cam asta e my side of story :).

    5. saQe on 27 March 2009 12:31 pm

      io ma duceam catre administratia financiara :))

      si io am fost nedumerita .. probabil din cauza nedumeririi tale… am zis … il stiu, are suport de schiuri, tre sa fie alex da prea se uita urat la mine, daca nu el ( sau arat asa nasol dimineatza )
      ( + ca azi am stat 3 minute sa recunosc o alta prietena care statea langa mine in bus….. cred ca e de la bushitura din vara trecuta :D )

    6. alexosu on 27 March 2009 12:50 pm

      Deci s-a rezolvat :)).

    7. Schi la Gressoney // Monte Rosa : derdelus.ro on 18 September 2009 6:59 pm

      [...] de la derdelus.ro iese la lumina. Vor fi prezenti cu siguranta cei mai tari: super informatul Alexosu, indirjitul Alb_ca_Zapada, newschool-erul Ghitzuca si campioana Sonia. Cine stie, poate si [...]

    8. Last call for Monterosa : derdelus.ro on 20 December 2009 7:04 pm

      [...] nivel, echipament de test Armada, lectii de schi, skibus. Vor participa cunoscutii alb_ca_zapada, alexosu, Sonia Dragan si Ghitzuca Avram (vezi si profilul lui de prorider [...]

    9. ion on 4 January 2010 2:17 pm

      pai ce faci man, tu ti-ai luat ant-uri, eu mi-am luat ant-uri?!

    10. JJ. Atat : derdelus.ro on 19 February 2010 4:10 pm

      [...] mult pe tema asta, dar ajunge cu teoria, sa vedem in practica. Despre tester - mai multe info aici. Foarte pe scurt - schior avansat/expert (in zilele bune), forma fizica buna, zile de schi/an intre [...]

    11. Simona on 17 January 2012 9:05 pm

      Buna chestia asta cu tehnica bazata pe furat de la altii!
      Chiar asa e!

    Ai citit articolul si ai o opinie... o intrebare... o injuratura? Orice ar fi, poti folosi formularul de mai jos.




    Spam protection by WP Captcha-Free